edward

‘In de acceptatie van de onvolkomenheid schuilt veel meer liefde dan in de verheerlijking  van de realiteit.’

Zo, dat is mijn raakverhaal.

Louis van Gaal besefte dat hij te weinig goede voetballers had om op het WK 2014 in Brazilië de poulefase te overleven. Hij bedacht daarom een behoudende tactische variant die op veel kritiek stuitte van voetbalintellectueel Nederland, maar die wel het maximale haalde uit de spelers die hij voor handen had. Voor de verlenging van de kwartfinale tegen Costa Rica was het zelfvertrouwen in de groep dusdanig gestegen, dat niet de coach, maar speler Arjen Robben zijn teamgenoten oppepte voor de laatste slag. Van Gaal keek tevreden toe. Dat toernooi werd Nederland derde van de wereld.

 

Ben je op zoek naar een freelance manager?

Ook organisaties en hun medewerkers zijn niet perfect. Iedereen doet zijn best, maar niet altijd met het gewenste resultaat. Vaak zijn er in het verleden verwachtingen gezaaid en frustraties geoogst. De manager voelt stress. Er is twijfel of het team zonder extra hulp een ommekeer zal bewerkstelligen. That’s where I come in. Wie van de min  weer een plus maakt, creëert de voedingsbodem voor verbetering. De rest doen de mensen zelf.

Ik los problemen op in de non-profitsector: bij overheid, politie, stichtingen, sportclubs en NGO’s. Diplomatiek, scherp, daadkrachtig. Soms als interim, soms als consultant, soms als facilitator. Voor korte en langere periodes, maar nooit een dag te lang.

Voordat ik ZZP’er werd, werkte ik als Hoofd Bedrijfsvoering bij de Politie en War Child. In 2010 haalde ik mijn executive MBA bij IMD in Zwitserland. Kijk voor meer wapenfeiten op mijn Linkedin

Terugkerende thema’s in mijn opdrachten zijn bedrijfsvoering, teamontwikkeling en implementatie.

Ben je op zoek naar een leuk boek?

Twee jaar lang heb ik de Bedrijfsvoering binnen War Child geleid. De reisverhalen, de inspanningen om donateurs waar voor hun geld te geven en mijn persoonlijke zoektocht naar zingeving heb ik  onder de titel Van geven word je rijk aan het papier toevertrouwd. Het boek is leuk voor iedereen die een kijkje in de keuken wil nemen van een bekend goed doel of wat wil lezen over veranderingen implementeren in een internationale organisatie.

Elke cent die ik er per ongeluk aan over hou, gaat naar de oorlogskinderen om wie het uiteindelijk allemaal te doen is. Het boek is gewoon voor 18,95 verkrijgbaar in de boekhandel, onder andere via Uitgeverij Aspekt en via Bol.com, maar bij mij kan je voor terecht voor een persoonlijk exemplaar.

Andere publicaties:

  • De dromen van Ebrahim Abdel Ramid in Hard Gras, oktober 2012, Uitgeverij de Buitenspelers
  • Het seizoen dat Edwin van der Sar 112 doelpunten tegen kreeg in Hard Gras, augustus 2011, Uitgeverij de Buitenspelers

Ben je op zoek naar een spreker?

Over Van geven word je rijk raak ik nooit uitgepraat. Wil je jouw groep een prikkelende interactieve sessie over goede doelen voorschotelen, ben ik je man. Mijn raakverhaal is nooit standaard. Ik sluit me aan bij jullie thema van de avond. De meest gekozen invalshoeken tot nog toe zijn: de zin en onzin over de strijkstok, veilig werken in gebieden waar het onveilig is, veranderen in een goede doelen organisatie, het werk van War Child in het veld en mijn eigen drastische loopbaanswitch.Voor scholen heb ik interactief lesprogramma van een dagdeel ontwikkeld over de rechten van het kind. Een kort fragment hiervan is te zien in het EO-programma Geloof en een hoop liefde .

 

In contact met Edward:

Mail naar: edward@raakverhaal.nl

Of bel: 06-41778084