de fluitende baas

Actieve en vermakelijke workshop over de kracht van duidelijk persoonlijk leiderschap

√  Een investering in jouw professionele effectiviteit en zelfvertrouwen
√  Reflectie op jouw (non)verbale gedrag en beïnvloedingsstijl
√  Feedback en inspiratie van eredivisiescheidsrechter Dennis Higler
√  Ontspannen setting in sportieve sferen

 

Een gezamenlijke productie van raakverhaal.nl

“Heerlijk, een training zónder powerpoint-presentatie”

Dennis Higler, scheidsrechter Betaald Voetbal:

“Ik daag je uit om de werkvloer in te ruilen voor een grasmat. Want op gebied van persoonlijk leiderschap kun je enorm veel leren van scheidsrechters. Met anekdotes en aansprekend filmmateriaal uit het Nederlandse en internationale voetbal verkennen we de geheimen en de valkuilen van autoriteit. Daarna gaan we het veld op om te oefenen. Durf jij snelle beslissingen te nemen? Ook als je niet zeker bent van je zaak? En wat doe je als de spelers in opstand komen?”


Doel

Je leert om jouw autoriteit op de juiste momenten effectief in te zetten. Wanneer gééf je ruimte? Door achterover te leunen, te vertrouwen op andermans aanpak, of zaken te gedogen. En wanneer néém je ruimte? Door op tafel te slaan, zelf een beslissing te nemen of de confrontatie aan te gaan? Wat je ook kiest: jouw (non)verbale manier van uiten is doorslaggevend voor het resultaat. We maken je bewust van eenvoudige technieken om je autoriteit te versterken.

  • besluitvaardig optreden richting collega’s / medewerkers
  • sterk overkomen tijdens presentaties en vergaderingen
  • zelfvertrouwen ervaren bij het uiten van een lastige boodschap
  • soepel en gezagvol omgaan met weerstand en confrontaties
“Geen idee wat ik moest verwachten. Maar ik heb een hele
leuke middag gehad en ik hou niet eens van voetbal!”

IMG-20170517-WA0010bAanpak

Je toolkit bestaat tijdens de fluitende baas uit je woordkeuze, je toon, je houding, je positie en je timing. Allemaal praktische instrumenten die je altijd bij je hebt en die je veel meer kan gebruiken dan je tot op heden vermoedde.

We dagen je uit om eens iets anders te proberen dan wat je normaal doet. Hierbij krijg je persoonlijke feedback van Dennis Higler. Je ontdekt dat je met eenvoudige trucjes je impact kunt vergroten. Omdat we dit in een speelse setting doen, is het bovendien erg leuk om te doen.

Dennis brengt veel videofragmenten in. Dit geeft je een unieke inkijk in de belevingswereld van één van Nederlands beste scheidsrechters, en je zult versteld staan over de parallellen met jouw werkpraktijk.


Doelgroepen en maatwerk

  • groepen leidinggevenden; starters of juist meer ervaren groepen
  • groepen medewerkers die willen investeren in hun zelfvertrouwen, assertiviteit of conflictvaardigheden
  • vaste teams die hun gezamenlijke effectiviteit willen vergroten (en samen een leuke dag willen beleven)

Voor iedere doelgroep kunnen we de workshop in een passende vorm gieten, met veel ruimte voor eigen casuïstiek en leerdoelen. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de maatwerkmogelijkheden.


Locatie
simulatiekleinDe training wordt gezien de actieve aard bij voorkeur verzorgd in een sportkantine en op het aanliggende veld. Dit is erg praktisch (voldoende ruimte/parkeergelegenheid), sfeervol (met allerlei cateringmogelijkheden) en goedkoop (komt bovendien ten goede van een amateurvereniging). Raakverhaal.nl heeft gunstige afspraken met een accommodatie in het midden van het land, maar we kunnen ons uiteraard aanpassen aan andere wensen.


Interesse?
Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw organisatie? We komen graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt hiervoor contact opnemen met Gersom Smit: gersom@raakverhaal.nl of 06-52433897.

 

 “Onze directeuren waren bewust bezig met de dynamiek in hun teams en de invloed die ze hierop kunnen uitoefenen. Morgen weer “fluitend” naar het werk met een “Raak” verhaal om te vertellen”

Meer informatie & media
# Brochure (pdf)
# Maatwerkmogelijkheden
# De trainers

20170516_162502bDe fluitende baas in de media:
# Moderne baas geeft weer dreun op tafel – Trouw, 22 september 2016 (pdf)
# Voetbalscheidsrechter betrokken bij training voor leidinggevenden – Sportknowhowxl, 22 september 2016
# Training de fluitende baas helpt met persoonlijk leiderschap – Consultancy.nl, 11 november 2016

Logo